Zoete knoedels met maanzaad
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 300 g tarwebloem
- 200 g Solo
- 100 g bruine suiker
- 16 g vanillesuiker
- 850 g maanzaadmassa
- rozijnen
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zeef de bloem op een vlak werkblad, voeg de versneden Solo, de suiker en de vanillesuiker toe. Meng en kneed tot deeg.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast. Na 1 uur snijd je het deeg in kleine stukken.
- Rol de stukken deeg uit. Zorg dat ze mooi vlak zijn en vooral niet te dik.
- Snijd cirkels uit het deeg (Ø 15 cm).
- Leg de maanzaadjes in het midden van elke cirkel en voeg eventueel wat noten en rozijnen toe.
- Bevestig de overstaande zijden van de knoedel voorzichtig aan elkaar. Een van de twee delen heel licht bevochtigen kan hierbij helpen. Bak de knoedels gedurende 40-50 minuten in de oven. Versier eventueel met poedersuiker.
