use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zwitserse Worteltaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 30 min
  • Porties
     
    8
recipe image Zwitserse Worteltaart
  • 5 eidooiers
  • 250 g suiker
  • 250 g fijngehakte wortelen
  • 250 g fijngehakte amandelen
  • 80 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 5 eiwitten
  • Solo Vloeibaar (invetten)
  • Voor het glazuur:
  • 450 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 el water
  • 2 el kirsch
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Meng de fijngehakte wortelen en amandelen erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg die al roerend en knedend toe.
  2. Klop de vier eiwitten met een mespuntje zout tot sneeuw en schep ze voorzichtig door het deegmengsel. Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten in de oven gaar.
  3. Laat de taart afkoelen. Roer de ingrediënten voor het glazuur tot een glad mengsel en bestrijk hiermee de taart.

Wat voor score geef jij dit recept?