Zwitserse Worteltaart
Geef score
Kooktijd1 uur 30 min
Porties

- 5 eidooiers
- 250 g suiker
- 250 g fijngehakte wortelen
- 250 g fijngehakte amandelen
- 80 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 5 eiwitten
- Solo Vloeibaar (invetten)
- Voor het glazuur:
- 450 g poedersuiker
- 2 eiwitten
- 1 el water
- 2 el kirsch
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Meng de fijngehakte wortelen en amandelen erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg die al roerend en knedend toe.
- Klop de vier eiwitten met een mespuntje zout tot sneeuw en schep ze voorzichtig door het deegmengsel. Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten in de oven gaar.
- Laat de taart afkoelen. Roer de ingrediënten voor het glazuur tot een glad mengsel en bestrijk hiermee de taart.
