use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Biefstuk-friet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Biefstuk-friet maken

Biefstuk-friet

Hoe je zelf de lekkerste frieten maakt en een perfect stukje vlees bakt lees je in dit biefstuk-friet recept. Lekker met echte mayonaise en een gemengde salade.

Zo’n lekker bordje biefstuk-friet gaat er altijd wel in. Hoe je zelf de lekkerste frieten maakt en een perfect stukje vlees bakt lees je in dit biefstuk-friet recept. En natuurlijk serveer je zo’n lekker gerecht met gemengde sla en echte mayonaise!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 grote aardappelen (Bintjes)
  • Solo Frituurvet
  • 1 kropsla
  • 3 - 4 radijsjes
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 el Hellmann's Real mayonaise
  • 50 g Solo Bakken en Braden
  • 1 kg entrecôte (bijvoorbeeld Belgische Wit-blauw)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Schil en snijd de aardappelen met de hand in gelijkvormige frieten. Bak de frieten al een eerste keer in de Solo-frituurolie, maar laat ze nog niet goud kleuren. Laat de frieten uitlekken en volledig afkoelen op keukenpapier in een schaal.
  2. Scheur de blaadjes van de kropsla, spoel ze onder koud water en zwier ze droog. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Meng alles met de mayonaise in een slakom.
  3. Verhit de Solo in een braadpan. Kruid het vlees met grof zout en zwarte peper. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en bak het naar smaak (ons Belgisch rundvlees is het allerlekkerst saignant gebakken).
  4. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat een tiental minuutjes rusten.
  5. Verhit de Solo-frituurolie tot 180 °C. Bak de voorgebakken frietjes nu goudbruin en knapperig. Laat ze opnieuw in een schaal met keukenpapier uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
  6. Snijd de steak in dikke plakken. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de salade en de verse frietjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.