use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rundvleesreepjes met olijven, stoemp van Ratte-aardappelen met verse kruiden
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rundvleesreepjes met olijven, stoemp van Ratte-aardappelen met verse kruiden

Rundvleesreepjes met olijven, stoemp van Ratte-aardappelen met verse kruiden

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 dikke vleestomaat
  • 50 g zwarte olijven (evt. ontpit)
  • 1 el basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 200 g Ratte du Touquet aardappelen
  • 1 l gevogeltefond of kippenbouillon van 2 Knorr-bouillonblokjes
  • enkele druppels notenolie
  • 1 el gehakte groene kruiden (bladpeterselie, dille en koriander)
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 2 dikke biefstukjes a 200 g
  • 1 takje rozemarijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de tomaat, snijd ze in fijne dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Voeg de zwarte olijven en de fijngesneden basilicumblaadjes toe. Werk af met wat olijfolie.
  2. Schil de Ratte-aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de gevogeltefond in. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
  3. Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, enkele druppels notenolie, een snuifje zout en wat versgemalen peper toe. Pureer grof met een vork.
  4. Was de groene kruiden, snipper ze fijn en meng ze voorzichtig onder de stoemp. Houd warm.
  5. Verhit een grilpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Gril de biefstukjes aan beide kanten tot ze de gewenste gaarheid hebben (2 minuutjes aan elke kant is ideaal).
  6. Verdeel de biefstukjes in fijnje reepjes en serveer ze op een bedje van de stoemp samen met een lepel van de zuiderse tomaten-olijfsalsa. Werk af met een plukje rozemarijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.