use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witlof met pestoroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witlof met pestoroom

Witlof met pestoroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 6 stronkjes witlof
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 100 g spekreepjes
  • 1,5 dl Solo Crèmefine Licht
  • 2 el rode pesto
  • 100 g kerstomaatjes
  • Een paar sprietjes bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen. Halveer de kerstomaatjes en knip de bieslook grof.
  2. Verhit een kneepje vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Verhit nu ook de rest van de vloeibare margarine in de pan en roerbak hierin de witlof ongeveer 4 minuten.
  4. Meng de Solo Crèmefine Cuisine en de pesto in een kommetje en schenk dit over de witlofreepjes. Schep er ook de tomaatjes doorheen.
  5. Laat de groente 2 minuten zachtjes pruttelen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pijnboompitten en de bieslook.
Lekker met tortelloni.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.