Aardappelratatouille met witte wijn
O wat heerlijk, zo'n aardappelratatouille boordevol zuiderse groenten. Alles samen in één pan, halfuurtje sudderen en dan: volop genieten van die heerlijke smaken.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 glazen witte droge wijn
- 2 wortelen
- 1 groene geschilde paprika in reepjes gesneden
- 1 rode geschilde paprika in reepjes gesneden
- 1 grote ui in schijfjes
- 2 eetlepels Solo
- zout
- tuinkruiden
- peper
- 1 aubergine
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 2 tomaten, gepeld en ontpit
- 2 rauwe aardappelen, gepeld en in lbokjes gesneden
- 1 teentje look
- Fruit de ui, de sjalotten en de look in de Solo .
- Voeg er de groenten bij (eerst de paprika en wortelen en enkele minuten later de aubergine) en laat dit een 5-tal minuutjes afgedekt stoven.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg er de aardappelen en de Provençaalse kruiden bij, samen met de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree. Meng alles.
- Zodra de aardappelen het groentevocht opgenomen hebben, blus je de groenten met de witte wijn (opgepast voor aanbranden!).
- Zorg ervoor dat al het kookvocht na ongeveer 15 min. verdampt is.
- Hak de bundel tuinkruiden fijn en bestrooi de schotel ermee.
