use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardbei-vanilletaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardbei-vanilletaart

Aardbei-vanilletaart

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 500 g aardbeien
  • 4 el suiker
  • 1 citroen, geraspte schil en het sap
  • 250 g klaargemaakt bladerdeeg
  • 1 vanillestokje, de uitgeschraapte zaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Verwijder het hartje uit 350 g aardbeien en snij de aardbeien in schijfjes. Opgelet, snij ze niet te dun! Mix de aardbeien met 3 eetlepels suiker en de geraspte citroenschil in een halfgrote kom.
  3. Snij het bladerdeeg in vier rechthoekige stukjes van 10x12 cm en leg ze op een bakplaat.
  4. Leg de aardbeischijfjes op het bladerdeeg en laat het geheel 20 tot 25 minuten bakken in de oven totdat de randen goudbruin kleuren. Laat lichtjes afkoelen.
  5. Mix de overgebleven aardbeien gedurende twee minuten met de overgebleven suiker, de geraspte citroenschil en de vanillezaadjes in een keukenrobot totdat je een homogeen geheel krijgt.
  6. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg op elk bladerdeegtaartje een bolletje ijs.
  7. Giet een beetje aardbeiencoulis over de taartjes en dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.