use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ananastaart met kokosnoot

Zalig, deze ananastaart met kokosnoot. Lekker exotisch gebak dat heerlijk smaakt bij een bolletje ijs op een zomerse dag. Een bijzonder origineel dessert! *

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Porties
     
    7 porties
recipe image Ananastaart met kokosnoot
  • 120 g Solo
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ijs met rum en rozijnen
  • 125 g geraspte kokosnoot
  • 4 eieren
  • 1 taartbodem blader of brokkeldeeg
  • 0.5 verse ananas
  1. Vet een taartvorm (Ø 26 cm) in met Solo en leg het deeg erin, prik dit in met een vork. Indien je bladerdeeg gebruikt, bak je dat het beste vooraf, zonder garnituur, zodat het krokant blijft: leg hiervoor wat zilverpapier op het deeg, bedek met een dikke laag gedroogde bonen of erwten en schuif het geheel gedurende 10 minuten in een oven van 180°C.
  2. Haal de vorm uit de oven, haal het papier en de droge erwten of bonen weg, en laat de taartbodem afkoelen.
  3. Maak dan het garnituur klaar: meng hiervoor de suikers met de eieren, voeg de kokosnoot toe, daarna de zacht geworden Solo-margarine.
  4. Verdeel deze bereiding over de bodem van de taart en schik hierover de schijfjes ananas.
  5. Laat de taart 30 tot 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.
  6. Neem de ananastaart met kokosnoot uit de vorm, laat volledig afkoelen en serveer met een bolletje ijs, met rum en rozijnen.

Wat voor score geef jij dit recept?