Andijviesalade met peer en ham
Geef score
Kooktijd10 min
Porties

- 150 g ham in plakjes
- 1 kneepje Solo Vloeibaar
- 400 g andijviereepjes
- Voor de dressing:
- 4 el karnemelk
- 2 volle el mayonaise
- 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
- 2 handperen
- Lekker met:
- aardappelrösti
- 4 stukjes kalkoenfilet
- 4 el cranberrycompote
- Bak de plakjes ham aan beide kanten krokant in de vloeibare margarine. Laat ze uitlekken op een dubbel vel keukenpapier. Was en droog de andijviereepjes.
- Roer de karnemelk met de mayonaise glad en meng er de bieslook door. Snijd de peren in vieren en verwijder de kern. Schil de parten en snijd ze in plakjes.
- Meng in een saladeschaal de andijvie met de karnemelkdressing. Verdeel er de plakjes peer over en verkruimel de plakjes ham erover.
- Lekker met aardappelrösti en kalkoenfilet met cranberrysaus:
- Bak de kalkoenfilet in een kneepje vloeibare margarine gedurende 10 à 12 minuten aan beide kanten goudgeel en gaar. Bak ook de aardappelrösti in 5 à 6 minuten lekker krokant.
- Haal de kalkoenfilets uit de pan en blus het bakvet met een beetje water. Roer de cranberrycompote erdoor en breng aan de kook. Geef de cranberrysaus er apart bij.
