use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Andijviesalade met peer en ham

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Andijviesalade met peer en ham
  • 150 g ham in plakjes
  • 1 kneepje Solo Vloeibaar
  • 400 g andijviereepjes
  • Voor de dressing:
  • 4 el karnemelk
  • 2 volle el mayonaise
  • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 2 handperen
  • Lekker met:
  • aardappelrösti
  • 4 stukjes kalkoenfilet
  • 4 el cranberrycompote
  1. Bak de plakjes ham aan beide kanten krokant in de vloeibare margarine. Laat ze uitlekken op een dubbel vel keukenpapier. Was en droog de andijviereepjes.
  2. Roer de karnemelk met de mayonaise glad en meng er de bieslook door. Snijd de peren in vieren en verwijder de kern. Schil de parten en snijd ze in plakjes.
  3. Meng in een saladeschaal de andijvie met de karnemelkdressing. Verdeel er de plakjes peer over en verkruimel de plakjes ham erover.
  4. Lekker met aardappelrösti en kalkoenfilet met cranberrysaus:
  5. Bak de kalkoenfilet in een kneepje vloeibare margarine gedurende 10 à 12 minuten aan beide kanten goudgeel en gaar. Bak ook de aardappelrösti in 5 à 6 minuten lekker krokant.
  6. Haal de kalkoenfilets uit de pan en blus het bakvet met een beetje water. Roer de cranberrycompote erdoor en breng aan de kook. Geef de cranberrysaus er apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?