Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin zien. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en voeg er de rozijnen en de geroosterde pijnboompitten aan toe en meng. Voeg er ook de suiker en de kaneel aan toe en roer alles goed door elkaar, tot alle ingrediënten gelijkmatig vermengd zijn.
Verhit een klontje Solo in een antikleefpan en stoof er het appelmengsel een 5-tal minuutjes in aan op een zacht vuurtje. Hou apart.
Rol het vel bladerdeeg open. Als je werkt met een rond vel, snijd dan de gebogen zijden bij tot je een rechthoek hebt. Schep er de appelmengeling in een langwerpige strook op en leg hierop enkele klontjes Solo (blijf aan de korte zijde 4 cm van de rand).
Plooi het bladerdeeg dicht door eerste de twee korte flappen naar de appels toe te plooien. Vouw dan de twee lange zijden dicht en druk wat aan. Zo krijg je een rol die lijkt op een loempia.
Klop het ei los en bestrijk de buitenkant van de rol ermee. Maak met een scherp mes enkele kleine inkepingen aan de bovenkant van de rol, zodat de stoom kan ontsnappen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de rol erop en bak de strudel in 20 minuten krokant in de oven. Serveer lauw.
Appelstrudel wordt nóg lekkerder in combinatie met vanille-ijs. Een absolute dessertklassieker!