Bananentaart
Heerlijke bananentaart met een lekker laagje chocolade: daar begint iedereen van te watertanden. Perfect om punten mee te scoren.
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 150 g suiker
- 200 g zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- 2 pakjes vanillesuiker
- 3 eetlepels afdekgelei
- 3 eetlepels water
- 1 dl room
- 3 bananen
- 150 g pure chocolade
- Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
- Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
- Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
- Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
- Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
- Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
- Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
- Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
- Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op.
- Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.
- Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt.
- Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.
