use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bananentaart

Heerlijke bananentaart met een lekker laagje chocolade: daar begint iedereen van te watertanden. Perfect om punten mee te scoren.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Porties
     
    6
recipe image Bananentaart
  • 150 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 5 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels afdekgelei
  • 3 eetlepels water
  • 1 dl room
  • 3 bananen
  • 150 g pure chocolade
  1. Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
  3. Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  5. Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
  6. Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
  7. Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
  8. Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
  9. Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op.
  10. Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.
  11. Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten.
  12. Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt.
  13. Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.

Wat voor score geef jij dit recept?