use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cake met kumquatsiroop
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cake met kumquatsiroop

Cake met kumquatsiroop

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    13 uur
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 180 g kristalsuiker
  • 110 g Solo
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 2 zestes van citroenen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eieren
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 cl botermelk
  • 500 g kumquats (kleine sinaasappelachtige vruchtjes)
  • 50 cl water
  • poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de kumquats en snij ze in twee.
  2. Haal de zaadjes eruit en doe ze in een neteldoekje.
  3. Doe de stukjes fruit, het sap en de zak met pitjes in een kom.
  4. Bedek met water en zet een nacht in de koelkast.
  5. Meet de hoeveelheid fruit en meng gelijke hoeveelheden water en suiker.
  6. Breng aan de kook tot de vruchten zacht zijn.
  7. Schuim regelmatig af.
  8. Voeg water en suiker toe en breng aan de kook tot je een siroop krijgt.
  9. Giet in inmaakpotten.
  10. Beboter zes cilindervormpjes van 7 cm doorsnede met Solo Vloeibaar.
  11. Bekleed de vormpjes met reepjes bakpapier van 8 cm breed.
  12. Klop suiker, Solo en zeste op tot het mengsel wit en luchtig is.
  13. Voeg het citroensap en de eieren toe en klop goed op.
  14. Meng bloem en bakpoeder onder het botermengsel.
  15. Voeg de botermelk toe.
  16. Lepel het mengsel in de vormpjes en schik ze op een bakplaat.
  17. Bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven (175 °C).
  18. Laat 10 minuten afkoelen, haal uit de vormpjes en verwijder het bakpapier.
  19. eg de cakes op borden, begiet met kumquatsiroop en bestrooi met poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.