Cannelloni van zeebaars met gekonfijte aardappel en zomertruffel
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 wortel
- 1 prei
- 2 dl maïsolie
- 0.5 dl soyasaus
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels korianderblaadjes
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- sap van 4 limoenen
- peper en zout
- 350 g krielaardappeltjes
- 0.5 dl room
- 0.5 dl extra vergine olijfolie
- Solo Vloeibaar
- 2 vasktkokende aardappelen
- rozemarijn
- tijm
- 2 zomertruffels
- 1 snuifje grof zeezour
- 400 g zeebaarsfilet
- 10 basilicumblaadjes
- Snij wortel en prei in fijne kleine reepjes. Vermeng de maïsolie, soyasaus, suiker, koriander, gember en het limoensap. Kruid met peper en zout. Leg nadien de groentjes in deze marinade.
- Kook de krieltjes gaar en vermeng ze met room en olijfolie . Druk door een kleine zeef zodat er een zachte mousseline ontstaat.
- Snij de vastkokende aardappelen in gelijkmatige schijfjes, bak ze krokant in Solo en kruid met met peper en zout, tijm en rozemarijn.
- Snij de truffel in dunne plekjes en leg ze met de gebakken aardappelenschijfjes over elkaar, kruid met grof zout en besprenkel met olijfolie.
- Verdeel de vis in fijne plakjes en schik ze op keukenfolie, en leg daarop de groentjes op en rol strak op.
- Zet 15 minuten koel weg, verdeel in stukken en verwijder de folie.
- Leg er de aardappeltruffel op en trek een streep van de aardappelmousseline vermengd met de rest marinade van de groentjes en serveer.
