use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake met veenbessen

Met dit verfijnde cheesecake met veenbessen recept maak je deze prachtige kersttaart helemaal zelf. Met en krokante bodem van koekjes, zacht romige kaas, vanille en veenbessensaus kan iedereen zo’n mooie cheesecake maken. Een echte feesttaart voor de decembermaand.

Met dit cheesecake met veenbessen recept maak je deze prachtige kersttaart helemaal zelf. Een heerlijke combinatie van krokante koekjes, zacht romige kaas, vanille en veenbessen. Daarmee kan iedereen zo’n lekkere cheesecake maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Porties
     
    8
recipe image Cheesecake met veenbessen
  • 160 g droge koekjes, in stukjes
  • 60 g Solo Patisserie gesmolten
  • 675 g volvette roomkaas
  • 130 g fijne kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g witte chocolade gesmolten
  • 1 kl vanille extract
  • 125 g veenbessencompote (pot)
  • 200 g zure room
  • extra nodig: vijzel of blender, mixer met garde(s), springvorm ø 24 cm, zeef
  1. Verwarm de oven voor tot 120 °C. Stamp in de vijzel de droge koekjes fijn of mix fijn in de blender. Doe de verkruimelde koekjes in een mengkom en voeg er de gesmolten Solo Patisserie aan toe. Meng met de spatel tot een homogeen geheel. Doe het kruimelmengsel over in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm met de koekbodem 30 min. in de koelkast.
  2. Klop intussen met de mixer in een kom, de volvette roomkaas met 100 g fijne kristalsuiker door elkaar. Breek de eieren erboven en mix opnieuw. Voeg de gesmolten witte chocolade en een het vanille extract toe en mix tot een glad geheel.
  3. Neem de bakvorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Bak de cheesecake 60 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Wrijf de veenbessencompote door een zeef. Roer in een kom de zure room met 30 g fijne kristalsuiker tot een glad glazuur. Meng in een apart kommetje de veenbessensaus met 1 el water.
  5. Neem de taart uit de oven, smeer het zure roommengsel uit over de bovenkant. Druppel de veenbessensaus erover en trek er decoratieve lijntjes mee. Zet de taart opnieuw 10 min. in de oven. Laat de taart afkoelen op een taartrooster en… smullen maar!

Wat voor score geef jij dit recept?