Chocolade kerstboompjes
Zelf chocolade kerstboompjes maken is helemaal niet zo moeilijk. Met dit chocolade kerstboompjes recept maak je in een handomdraai lekker veel chocolade kerstboompjes om je favoriete kerstgebak te versieren. Druk ze in de crème langs de rand van een feesttaart, serveer ze bij een feestelijk kerstdessert of garneer ijs ermee.
Zelf chocolade kerstboompjes maken is helemaal niet moeilijk. Met dit chocolade kerstboompjes recept maak je in een handomdraai lekker veel chocolade kerstboompjes om je favoriete kerstgebak te versieren.
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g pure chocolade
- Extra nodig: hitte bestendige kom of bain marie pan, spatel, bakpapier, spuitzak met klein glad spuitmondje
- Hak de chocolade in stukjes en doe ze in hittebestendige kom of bain marie pan. Zet de kom of de pan boven op een pan met zachtjes kokend water. Roer met een spatel tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Rol een strook bakpapier open op een snijplank. Lepel de gesmolten chocolade in een spuitzak met spuitmondje en ‘teken’ kerstboompjes op het bakpapier. Schuif de kerstboompjes in de koelkast en laat ze in ca. 2 uur opstijven.
