Chocoladecake
Zoek je een recept voor chocoladecake? Ontdek hier de beste manier om een lekker smeuïge cake te bereiden. De perfecte traktatie!
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- Includes100 ml water
- Includes200 g Solo in wikkel
- Includes400 g poedersuiker
- Includes190 g zelfrijzende bloem
- Includes30 g cacaopoeder
- Includes250 g donkere chocolade (fondant)
- Includes2 eetlepels Solo vloeibaar
- Includes3 eieren (lichtjes geklopt)
- Includes1 koffielepel(s) vanille-extract
Voorbereiding
- Verwarm een oven voor tot 160°.
Bereiding
- Bestrijk een springvorm voor cake van 24 cm diameter met Solo Vloeibaar en bestrooi met bloem.
- Meng water, Solo, chocolade en suiker in een steelpannetje.
- Roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zeef de bloem en de cacao samen en roer zachtjes onder het chocolademengsel.
- Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract er luchtig onder.
- Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm. Bak een uur of tot een priem erin geprikt er droog uitkomt. Laat afkoelen alvorens te ontvormen.
- Werk af met chocoladekrullen, fruit, room of bloemsuiker.
