use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven

Chocoladecake

Zoek je een recept voor chocoladecake? Ontdek hier de beste manier om een lekker smeuïge cake te bereiden. De perfecte traktatie!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Porties
     
    8
recipe image Chocoladecake
  • Includes
    100 ml water
  • Includes
    200 g Solo in wikkel
  • Includes
    400 g poedersuiker
  • Includes
    190 g zelfrijzende bloem
  • Includes
    30 g cacaopoeder
  • Includes
    250 g donkere chocolade (fondant)
  • Includes
    2 eetlepels Solo vloeibaar
  • Includes
    3 eieren (lichtjes geklopt)
  • Includes
    1 koffielepel(s) vanille-extract
Voorbereiding
  1. Verwarm een oven voor tot 160°.
Bereiding
  1. Bestrijk een springvorm voor cake van 24 cm diameter met Solo Vloeibaar en bestrooi met bloem.
  2. Meng water, Solo, chocolade en suiker in een steelpannetje.
  3. Roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zeef de bloem en de cacao samen en roer zachtjes onder het chocolademengsel.
  4. Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract er luchtig onder.
  5. Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm. Bak een uur of tot een priem erin geprikt er droog uitkomt. Laat afkoelen alvorens te ontvormen.
  6. Werk af met chocoladekrullen, fruit, room of bloemsuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?