use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs en passievruchten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs en passievruchten

Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs en passievruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 75 g pure chocolade (reep of chocoladedruppels)
  • 4 chocolademuffins
  • 4 passievruchten
  • 4 takjes munt
  • 0.5 bak Fermette Stracciatella-ijs

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Breek de chocoladereep in stukjes en smelt in een steelpannetje met dikke bodem of in de microgolfoven (in schaaltje ca. 2-3 minuten op 300 watt, tussentijds omroeren). Snijd met een scherp mesje de muffins in vier grotere eivormen en 12 kleine eitjes.
  2. Druk ze met de hand een beetje in een eivorm en leg de chocolade-eieren op een groot vel bakpapier. Schep de warme gesmolten chocolade erover. Laat de chocolademuffin-eieren buiten de koelkast op een droge plaats hard worden.
  3. Verkruimel de muffin-restjes fijn en rooster deze een paar minuten in een hete droge pan. Laat op een bord afkoelen.
  4. Halveer de passievruchten en haal met een lepel het vruchtvlees los. Haal de muntblaadjes los van de takjes.
Bereiding
  1. Verdeel vlak voor het eten het chocoladekruim over 4 grote platte borden.
  2. Leg op elk bord een lepel met passiefruit, een groot chocolade-eigebakje en wat kleine chocolade-eitjes met muntblaadjes ertussen. Schep er 2 bolletjes ijs bij. Direct serveren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.