Chocoladetaart met peren
Niemand die nee zegt tegen deze chocoladetaart met peren. En bovendien: wedden dat je bijna alle ingrediënten al in huis hebt? Laten we er meteen aan beginnen!
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 150 g suiker
- 50 g cacaopoeder
- 1 dl water
- 100 g Solo Vloeibaar
- 4 peren
- bloemsuiker
- 4 eieren
- 200 g bloem
- Splits de eieren en klop de dooiers op met 100 g suiker tot een luchtige lichtgele massa. Roer er het cacaopoeder, het water en de Solo Vloeibaar onder.
- Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevig schuim. Spatel de bloem en het eiwit afwisselend in kleine porties onder het deeg.
- Pel en snij de peren in stukken en dan in waaiers.
- Giet het deeg in een bakvorm van 24 cm diameter en schik de peren op het deeg en druk ze er lichtjes onder.
- Schuif de taart in een op 200° voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
