use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Dauphine-aardappelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Dauphine-aardappelen

Dauphine-aardappelen

Half aardappel, half soesje. Zo maak je thuis zelf in een wip deze feestelijke dauphine aardappelen. Een bijzonder smakelijk alternatief voor aardappelkroketjes of puree.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g kruimige aardappelen (Bintje of Eigenheimer)
  • 120 g Solo Wikkel
  • nootmuskaat
  • 2.5 dl water
  • 150 g witte bloem
  • 3 à 4 eieren
  • Solo Frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Dit bijgerecht is een mengeling van 2/3 aardappelpuree en 1/3 soezendeeg. Bereid eerst de aardappelpuree. Schil hiervoor de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een kookpot en vul bij met water tot ze net onder staan. Kook de aardappelen gaar in een twintigtal minuutjes (controleer of ze zacht zijn door er met een vork in te prikken). Giet ze af en laat ze op een zacht vuurtje even uitdampen.
  2. Verwarm de friteuse met Solo frituurolie voor op 180°C. Draai de aardappelen door een roerzeef (of passe-vite) in een kom en roer er 20 g Solo wikkel door tot je een gladde puree krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bereid het soezendeeg. Breng 2,5 dl water aan de kook in een kookpot en smelt er 100 g Solo wikkel in. Voeg er in één keer de 150 g bloem aan toe en laat alles al roerend met een spatel drogen op laag vuur, tot er een deegbol ontstaat die loskomt van de bodem. Haal de kookpot van het vuur en roer er krachtig één voor één de eieren door.
  4. Meng het soezenbeslag goed onder de aardappelpuree en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout. Vorm met twee eetlepels quenellen (langwerpige bolletjes) van het beslag en bak ze lichtbruin en knapperig in de friteuse. Laat ze kort uitlekken en leg ze in een kom bekleed met keukenpapier. Een buitengewoon smakelijk alternatief voor aardappelkroketten of 'gewone' aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.