use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Deens gebak met appel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Deens gebak met appel

Deens gebak met appel

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 6 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (150 g/300 ml)
  • 3 halfgrote appels
  • 30 g gesmolten, ongezouten Solo
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • 2 el rozijnen (optioneel)
  • 4 el Demerara-suiker (of rietsuiker)
  • 1 pak bladerdeeg van 500 g
  • 1 ei voor het glazuren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snij de appels in 4 partjes.
  2. Mix de appels met de Solo, de kaneel, het citroensap, de rozijnen en drie eetlepels suiker.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Rol het taartdeeg uit over een licht met bloem bestrooid oppervlak. Snij uit het deeg vierkanten van 6 op 11 cm en leg deze op een bakplaat.
  5. Schep op elk vierkant stukje deeg een gelijke portie appelvulling en leg deze in het midden van het deeg. Vouw de vier punten van het deeg naar het midden en kneed de punten samen. Gebruik een beetje van het eimengsel om de puntjes beter aan elkaar te laten plakken.
  6. Strijk de rest van het eimengsel over de taartjes en laat gedurende 15 minuten afkoelen in de koelkast.
  7. Neem de taartjes uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met de overgebleven bruine suiker. Zet de bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat de taartjes goudbruin kleuren.
  8. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg op bovenop de taartjes.
  9. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.