use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom
  • 400 g kipgehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1.5 l kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 200 g voorgekookte aardappelblokjes
  • 600 g doperwtjes (diepvries)
  • 4 takjes peterselie
  • 4 el crème fraîche
  • 8 sneetjes brood
  • Planta om te smeren
  1. Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine soepballetjes van.
  2. Breng de bouillon aan de kook, voeg de balletjes toe en kook ze 5 minuten. Schep de balletjes uit de bouillon.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappels 3 minuten op een matig hoog vuur.
  4. Voeg de doperwtjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de crème fraîche.
  6. Pureer de soep met een staafmixer, doe de soepballetjes in de soep en breng aan de kook.
  7. Rooster de boterhammen vlak voor het eten in een broodrooster goudbruin. Besmeer met de halvarine.
  8. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep er een lepel kruidenfinesse op. Geef de geroosterde besmeerde boterhammen erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?