use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Entrecote met kappertjesboter

Entrecote met kappertjesboter

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 700 g entrecote
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Bertolli extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Hak de kappertjes fijn. Was de citroen en rasp er een halve eetlepel gele schil af.
  2. Meng in een schaaltje de Solo Vloeibaar met de knoflook, kappertjes, citroenrasp en Italiaanse kruiden.
  3. Meng er zout en peper naar smaak door.
  4. Laat de Solo afgedekt in de koelkast in 1 uur rusten.
  5. Wrijf de entrecotes in met balsamicoazijn en olijfolie en laat ze op kamertemperatuur komen.
  6. Laat een grillpan goed heet worden. Leg er de entrecotes in en rooster beide kanten op een hoog vuur in 6-8 minuten: mooi bruin, maar saignant van binnen.
  7. Leg de entrecotes op vier warme borden en schep er een lepel kappertjesboter op.
Lekker met aardappelen in de schil en een gemengde Griekse salade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.