Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof en rosti
Met dit recept voor fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof en rosti zet je een heerlijk authentiek Belgisch gerecht op tafel. De gebakken en vervolgens zacht gegaarde witlof combineert uitstekend met de fazant en de Oude Geuze. De rosti van aardappel en aardperen maken het gerecht helemaal af!
Maak vanavond deze fazantfilet brabançonne met witloof en rosti en je zet een origineel Belgisch gerecht op tafel.
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- Includes8 sneetjes filet d'Anvers
- Includes4 kropjes witlof
- Includes4 el Solo Bakken en Braden
- Includes4 fazantenfilet
- Includesversgemalen peper
- Includeszeezout
- Includes1 handvol verse salieblaadjes
- Includes1 flesje Oude Geuze van 37,5 cl (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen)
- Includes1 sjalot
- Includes4 aardappelen
- Includes4 aardperen
- Includes1 el verse tijmblaadjes
- IncludesExtra nodig: bakpapier
- Verwarm de oven voor tot 100°C. Leg de sneetjes filet d’Anvers op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gedroogd en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwijder de harde kern van het witloof. Verhit 2 eetlepels Solo Bakken en Braden in een grote pan met zware bodem. Kruid de fazantfilets met peper en zout en bak ze langs alle zijden aan in de pan.
- Voeg er dan het witloof aan toe en laat kort aan alle kanten meebakken. Voeg de salieblaadjes toe en schenk er de geuze bij, dek af met bakpapier en laat op een zacht vuur verder garen.
- Haal de fazant uit de pan als hij gaar is (10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets) en houd warm onder folie. Laat het witloof zachtjes verder garen. Kruid af met versgemalen peper en zout.
- Maak de rösti. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en aardperen en rasp ze fijn. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de sjalot, de aardappel en de aardpeer en schep er de tijmblaadjes door. Kruid met versgemalen peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels Solo Bakken en Braden in een antikleefpan en schep er de aardappel-aardpeer in hoopjes op. Laat de onderkant mooi goudbruin worden en keer ze dan in één beweging om met een spatel.
- Schik de fazantfilets met het gestoofde witloof en de rosti op een bord. Lepel de saus erover en werk af met de krokante filet d’Anvers. Serveer er een friszure Oude Geuze uit de kelder bij.
