use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Feestelijke chocoladetaart

Een chocoladetaart maken? Met dit feestelijke chocoladetaart recept zet je een prachtige feesttaart op tafel waar groot en klein van zullen genieten. Een heerlijke chocoladetaart met een vleugje sinaasappel. De wonderkaarsjes maken van deze chocoladetaart een feestelijk kerstgebak uit eigen keuken!

Voor deze feestelijke chocoladetaart heeft iedereen vast nog een plekje! Een heerlijk dessert waar je écht geen nee tegen kan zeggen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Porties
     
    6 porties
recipe image Feestelijke chocoladetaart
  • 225 g Solo Patisserie
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 210 g zelfrijzende bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 1.5 sinaasappel schoongeboend
  • 1 el bakpoeder
  • 300 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 3 chocoladesterren
  • 1.5 el chocoladekrullen
  • 12 wonderkaarsjes
  • Extra nodig: mixer met garde(s), 2 ingevette springvormen ø 20 cm, spuitzak met glad spuitmondje
  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe de Solo Patisserie in een kom en voeg de fijne kristalsuiker toe. Klop het met de mixer tot een lichtgeel en romig mengsel.
  2. Voeg de eieren, de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder toe en klop met de mixer tot een luchtig beslag. Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven de kom en klop het door het beslag.
  3. Verdeel dit mengsel over de springvormen en bak de cakes in ca. 35 min. gaar. De cakes zijn gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Verwijder de vormen en laat de cakes afkoelen.
  4. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker in een hoge kom stijf. Bestrijk de bovenkanten van één afgekoelde cake met een dikke laag slagroom en plaats de ander cake erop. Bestrijk de bovenste cake met een dun laagje slagroom. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak met glad spuitmondje en spuit toefjes slagroom langs de rand van de cake.
  5. Werk de bovenkant van de cake af met de chocoladesterren en de chocoladekrullen. Rasp de schil van een ½ sinaasappel en leg tot slot toefjes van de zeste langs de rand van de taart.
  6. Steek de wonderkaarsjes in de taart en steek ze net voor het serveren aan. Klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?