use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Flensjes Mikado
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Flensjes Mikado

Flensjes Mikado

Met dit flensjes Mikado recept maak je helemaal zelf lekkere klassieke flensjes Mikado. Dunne pannenkoeken gevuld met een fijne vanilleroom gemaakt van Solo Crèmefine Vanille geserveerd met chocoladesaus.

Flensjes Mikado is een echte klassieker. Wil je dit superlekkere flensjes dessert eens zelf maken dan hebben wij het flensjes Mikado recept voor jou. Dunne pannenkoeken met een romige vulling en chocoladesaus daarmee zet je een heerlijk en feestelijk toetje op tafel waar groot en klein van zullen smullen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 eieren
  • 600 ml melk
  • 200 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 40 g Solo margarine
  • 1 el maïzena
  • 1 flesje Solo Crèmefine Vanille à 200 ml
  • 200 g pure chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de eieren los met 500 ml van de melk. Zeef er de bloem en het zout boven. Laat de Solo smelten en voeg toe aan het beslag. Mix glad en laat rusten.
  2. Klop het maïszetmeel op een laag vuur los met een scheutje Solo Crèmefine Vanille. Schenk de rest van de Solo Crèmefine Vanille erbij en laat kort op hoog vuur doorkoken. Doe dit mengsel in een kom, leg een strook plasticfolie op het oppervlak en druk goed aan, zodat er zich geen vel vormt. Laat deze roomvulling in de koelkast afkoelen.
  3. Verwarm 100 ml van de melk. Breek er de stukjes chocolade in en laat ze al roerend smelten in de melk.
  4. Verhit een klontje Solo een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak dunne flensjes van het beslag. Verdeel er de vulling over en rol ze op. Serveer met de warme chocoladesaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.