use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Frisse couscous met chorizo
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Frisse couscous met chorizo

Frisse couscous met chorizo

Een frisse couscous met chorizo: dat mag écht niet ontbreken op je picknick of zomerse lunch. Een verrassende manier om couscous klaar te maken.

Een lekkere picknick couscous maken? Met dit couscous recept maak je een heerlijke frisse couscous met chorizo en pompelmoes die prima smaakt op een zomerse warme dag. Neem hem mee om van te smullen tijdens een picknick of serveer hem als lunch.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

Voor de couscous:
  • 300 g couscous
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 5 takjes verse koriander
  • 240 g kikkererwten in blik
  • 100 g chorizo worst
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Solo margarine
  • 1 citroen
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 witte pompelmoes
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 2 el blauwe bessen
Voor de kardemomsiroop:
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 cl water
  • 50 cl pompelmoessap
  • 0.25 tl kardemompoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de couscous: Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, roer hem goed los met een vork en laat afkoelen. Hak de koriander fijn en schep hem door de couscous.
  2. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Ontvel de chorizo en snijd hem in plakjes. Pel de look en snijd hem in plakjes. Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de chorizo samen met de knoflook. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  3. Snijd de citroen en pompelmoezen ‘à vif’ met een scherp aardappelmesje (je houdt alleen de partjes over, zonder de vliesjes) en vang het sap op voor de kardemomsiroop.
  4. Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen kort, tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  5. Meng de kikkererwten met de chorizo en met de couscous en schep er daarna voorzichtig de citrusstukjes en amandelen door. Werk af met de blauwe bessen.
  6. Maak de siroop: Laat de suiker met het water, de citrussappen en kardemom inkoken tot een siroop. Laat afkoelen en bewaar in een gesteriliseerd flesje.
Couscous heeft een heel neutrale smaak. Aarzel dus niet om extra kruiden toe te voegen aan je frisse couscous met chorizo, voor nog meer pit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.