Frisse couscous met chorizo
Een lekkere picknick couscous maken? Met dit couscous recept maak je een heerlijke frisse couscous met chorizo en pompelmoes die prima smaakt op een zomerse warme dag. Neem hem mee om van te smullen tijdens een picknick of serveer hem als lunch.
Een frisse couscous met chorizo: dat mag écht niet ontbreken op je picknick of zomerse lunch. Een verrassende manier om couscous klaar te maken.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

Voor de couscous:
- 300 g couscous
- 300 ml groentebouillon
- 1 el extra vierge olijfolie
- 5 takjes verse koriander
- 240 g kikkererwten in blik
- 100 g chorizo worst
- 1 teentje knoflook
- 50 g Solo margarine
- 1 citroen
- 1 roze pompelmoes
- 1 witte pompelmoes
- 2 el geschaafde amandelen
- 2 el blauwe bessen
Voor de kardemomsiroop:
- 100 g kristalsuiker
- 50 cl water
- 50 cl pompelmoessap
- 0.25 tl kardemompoeder
- Maak de couscous: Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, roer hem goed los met een vork en laat afkoelen. Hak de koriander fijn en schep hem door de couscous.
- Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Ontvel de chorizo en snijd hem in plakjes. Pel de look en snijd hem in plakjes. Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de chorizo samen met de knoflook. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
- Snijd de citroen en pompelmoezen ‘à vif’ met een scherp aardappelmesje (je houdt alleen de partjes over, zonder de vliesjes) en vang het sap op voor de kardemomsiroop.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen kort, tot ze lichtbruin en krokant zijn.
- Meng de kikkererwten met de chorizo en met de couscous en schep er daarna voorzichtig de citrusstukjes en amandelen door. Werk af met de blauwe bessen.
- Maak de siroop: Laat de suiker met het water, de citrussappen en kardemom inkoken tot een siroop. Laat afkoelen en bewaar in een gesteriliseerd flesje.
