Gebakken tongfilet
Geef score
Kooktijd12 min
Voorbereiding
Porties

- 1 dl magere melk
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 eetlepel witte wijn
- 500 g tongfilet óf scholfilet
- 30 g bloem
- bieslook
- 4 plakjes citroen
- 600 g gekookte aardappelen
- 600 g gekookte broccoli
- Spoel de tongfilet af met koud water en dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
- Haal de vis eerst door de melk en daarna door de bloem.
- Verwarm Solo in een pan totdat de grote belletjes verdwenen zijn.
- Bak hierin de vis aan beide kanten in circa 8 minuten bruin.
- Keer de vis daarna één keer.
- Roer intussen voor een vinaigrettesausje los met een beetje witte wijn en wat fijngeknipte bieslook.
- Leg de gebakken vis op een voorverwarmde schaal en giet het sausje erover.
- Garneer met de schijfjes citroen en wat fijngeknipte bieslook.
- Serveer bij de gebakken tongfilet gekookte aardappelen en broccoli.
