Geglazuurde Paaskoekjes
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 250 g Solo
- 250 g kristalsuiker
- 1 tl (5 ml) vanille-essence
- 2 eieren, opgeklopt
- 480 g cakebloem, gezeefd
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 25 ml water
- Eiwitglazuur:
- 375 g poedersuiker
- 1 eiwit
- 4 druppels citroensap
- voedingskleurstof
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Klop de Solo en de suiker romig tot het mengsel lichter wordt van kleur.
- Voeg de vanille-essence en de eieren toe.
- Zeef alle droge ingrediënten samen in een kom. Voeg ze toe aan het Solo-mengsel en meng grondig. Voeg indien nodig het water toe.
- Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en duw er vormpjes uit.
- Leg ze op een ingevette bakplaat en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen voor je ze decoreert met glazuur.
- Zeef de poedersuiker.
- Klop het eiwit op en voeg de poedersuiker er geleidelijk aan toe tot je een gladde, spuitbare structuur verkrijgt. Voeg het citroensap toe.
- Meng er de gewenste kleur onder.
- Lepel het glazuur in een klein diepvrieszakje en duw het naar één hoek om een spuitzak te maken. Knip het hoekje eraf en versier de koekjes.
