use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gehaktschotel met spinazie, aardappel en kaas

Zin in lekkere comfortfood, maar ook nood aan veel groene groenten? Deze gehaktschotel met spinazie heeft het állemaal! Let's go, in een halfuurtje tover je hem uit je oven.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Gehaktschotel met spinazie, aardappel en kaas
  • 8 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 500 gram gehakt
  • zout
  • 700 g voorgekookte aardappelplakjes (kant-en-klaar)
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • peper
  • muskaatnoot
  • 1 kg spinazie
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
  3. Doe 7 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan op een hoog vuur.
  4. Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de Solo mooi bruin wordt.
  5. Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin wordt.
  6. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2 theelepel elk).
  7. Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3 minuten slinken.
  8. Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  9. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel Solo en doe de spinazie in de schaal.
  10. Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel erover.
  11. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
  12. Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).

Wat voor score geef jij dit recept?