Gehaktschotel met spinazie, aardappel en kaas
Zin in lekkere comfortfood, maar ook nood aan veel groene groenten? Deze gehaktschotel met spinazie heeft het állemaal! Let's go, in een halfuurtje tover je hem uit je oven.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 8 eetlepels Solo Vloeibaar
- 500 gram gehakt
- zout
- 700 g voorgekookte aardappelplakjes (kant-en-klaar)
- 150 g geraspte belegen kaas
- 1 ui
- 2 teentjes look
- peper
- muskaatnoot
- 1 kg spinazie
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
- Doe 7 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan op een hoog vuur.
- Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de Solo mooi bruin wordt.
- Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin wordt.
- Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2 theelepel elk).
- Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3 minuten slinken.
- Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel Solo en doe de spinazie in de schaal.
- Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel erover.
- Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
- Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).
