Gemengde brochettes
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- pimentpoeder
- 1 koffielepel rietsuiker
- 4 ananasschijfjes
- 300 g varkenfilet
- 300 g kalkoenfilet
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 citroen
- 3 teentjes look
- 2 eetlepels Bertolli extra vergine
- 40 g Solo
- 150 g pindaboter
- 3 eetlepels kant en klare zoetzure saus
- zout
- 1 ui
- 1.5 dl ananas (sap)
- Verdeel het vlees in stukjes en pel de teentjes look.
- Leg ze te marineren in de sojasaus met het citroensap, de suiker en het pimentpoeder
- Snijd de ananasschijfjes in stukjes en rijg het vlees, de look en de ananasstukjes afwisselend op spiesjes.
- Smeer ze in met de olijfolie.
- Pel en snipper de ui fijn en stoof ze aan in de Solo.
- Meng het ananassap en de zoetzure saus met de pindaboter en roer goed glad.
- Bak de spiesjes gaar op de grill en dien ze op met de saus.
