use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look

Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 lamsbout van 1.5 kg
  • zout
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 0.5 citroensap
  • 50 g verse rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel kokend water
  • 2 koffielepels poedersuiker
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels fijngehakte munt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
  1. Meng in een pannetje de munt, water en suiker. Laat afkoelen en voeg de azijn toe.
  2. Prik de lamsbout willekeurig in met een scherpe mespunt en maak zo sneetjes van 2 cm diep en 2 cm lang. Wrijf het vlees lichtjes in met citroensap en maak met een scherp mes een insnijding van 10 tot 12 cm langs het bot, van boven naar beneden.
  3. Plet de rozemarijn en het zout in een mortier en vijzel of in een food processor.
  4. Voeg de look en de Solo toe en blijf roeren. Wrijf het mengsel over het lamsvlees en duw het in de spleetjes. Kruid de lamsbout met zout en besprenkel met rozemarijn.
  5. Schui het vlees in de oven. Bak 25 minuten en giet er dan de muntsaus over .
  6. Dek het lam af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten, het vlees moet nog licht roze zijn.
  7. Neem uit de oven en laat afgedekt nog 15 minuten rusten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.