use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango

Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 limoenen
  • 1 stukje gember (2 cm)
  • 100 ml rietsuikersiroop
  • 2 rijpe mango’s
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 4 zalmfilets van 150 g

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de koriander kort onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en houd de blaadjes apart.
  2. Schil de gember. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Pel het teentje knoflook. Pers het sap uit de twee limoenen. Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
  3. Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten. Doe de resterende marinade terug in de blender. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa. Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
  4. Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.
Saustip! Calvé BBQ Honing vult het pittig-zoete aroma van de mango-chilimarinade perfect aan. Dit gerecht nóg lekkerder maken? Serveer er geurige basmatirijst bij!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.