Geroosterde zalmfilet met een marinade van Solo, chili en mango
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 1 bosje verse koriander
- 1 rood chilipepertje
- 1 teentje knoflook
- 2 limoenen
- 1 stukje gember (2 cm)
- 100 ml rietsuikersiroop
- 2 rijpe mango’s
- 1 el Solo Vloeibaar
- 4 zalmfilets van 150 g
- Spoel de koriander kort onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en houd de blaadjes apart.
- Schil de gember. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Pel het teentje knoflook. Pers het sap uit de twee limoenen. Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
- Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten. Doe de resterende marinade terug in de blender. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa. Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
- Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.
