use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hazenbout met bospaddestoelen en linzen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hazenbout met bospaddestoelen en linzen

Hazenbout met bospaddestoelen en linzen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 hazenbouten
  • 50 g Solo
  • 250 g brunoise van groenten (fijngesneden selder, wortel en uien)
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 jeneverbesjes
  • 5 kruidnagels
  • 0.5 eetlepel peperbolletjes
  • 1 teentje knoflook
  • schillen van 1/2 sinaasappel, geblancheerd
  • 0.5 fles rode wijn
  • 5 dl wildfond
  • 100 g aalbessengelei
  • 1 eetlepel instant bruine roux
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 50 g spekblokjes
  • 400 g bospaddestoelen (eikenzwammen, cantharellen, morieljes, hoorn des overvloeds, ee
  • 100 g linzen (geweekt en voorgekookt in bouillon)
  • salieblaadjes
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de hazenbouten mooi bruin in Solo en leg ze in een kookpot.
  2. Bak in dezelfde pan de brunoise aan en voeg die bij de haas.
  3. Doe er het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de kruidnagels, de peperbolletjes, sinaasappelschillen, zout en look bij.
  4. Bevochtig met de wijn en de fond en laat gedurende 1 uur en een kwartier stoven (het vlees moet mals zijn).
  5. Neem het vlees uit de saus, zeef en laat tot de helft inkoken.
  6. Doe er de aalbessengelei bij en bind met de roux.
  7. Doe de rest van de Solo in de pan en bak er de spekblokjes en sjalotjes in.
  8. Voeg er de schoongemaakte paddestoelen bij, laat die even meebakken en doe ze in de saus.
  9. Voeg ook de gekookte linzen en de salieblaadjes bij de saus.
  10. Verdeel het vlees over diepe borden en schep er de saus met paddestoelen bij.
Versier met enkele salieblaadjes en serveer met gebakken krieltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.