Hazenbout met bospaddestoelen en linzen
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 4 hazenbouten
- 50 g Solo
- 250 g brunoise van groenten (fijngesneden selder, wortel en uien)
- 1 kruidentuiltje
- 10 jeneverbesjes
- 5 kruidnagels
- 0.5 eetlepel peperbolletjes
- 1 teentje knoflook
- schillen van 1/2 sinaasappel, geblancheerd
- 0.5 fles rode wijn
- 5 dl wildfond
- 100 g aalbessengelei
- 1 eetlepel instant bruine roux
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 50 g spekblokjes
- 400 g bospaddestoelen (eikenzwammen, cantharellen, morieljes, hoorn des overvloeds, ee
- 100 g linzen (geweekt en voorgekookt in bouillon)
- salieblaadjes
- peper en zout
- Bak de hazenbouten mooi bruin in Solo en leg ze in een kookpot.
- Bak in dezelfde pan de brunoise aan en voeg die bij de haas.
- Doe er het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de kruidnagels, de peperbolletjes, sinaasappelschillen, zout en look bij.
- Bevochtig met de wijn en de fond en laat gedurende 1 uur en een kwartier stoven (het vlees moet mals zijn).
- Neem het vlees uit de saus, zeef en laat tot de helft inkoken.
- Doe er de aalbessengelei bij en bind met de roux.
- Doe de rest van de Solo in de pan en bak er de spekblokjes en sjalotjes in.
- Voeg er de schoongemaakte paddestoelen bij, laat die even meebakken en doe ze in de saus.
- Voeg ook de gekookte linzen en de salieblaadjes bij de saus.
- Verdeel het vlees over diepe borden en schep er de saus met paddestoelen bij.
