Hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline
Met dit recept van hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline zet je een erg feestelijk Paasgerecht op tafel. Gaar de hopscheuten kort dan blijven ze lekker knapperig. Dat combineert uitstekend met het zachte gepocheerde ei en de romige mousseline.
Maak dit feestelijke recept van hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline en je zet feestelijk Paasgerecht op tafel.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 300 ml witbier (Sint Bernardus)
- 4 eierdooiers
- 20 g koude Solo margarine
- cayennepeper
- zout
- 1 citroen uitgeperst
- 2 el natuurazijn
- 4 eieren
- 100 ml room 40%
- 240 g hopscheuten
- peper
- nootmuskaat
- 4 takjes kervel
- Extra nodig: steelpan, garde, schuimspaan
- Voor de mousseline: kook het witbier gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur. Laat even afkoelen. Voeg de eierdooiers toe en klop ze samen met het water los op een laag vuurtje tot een mooie, gladde saus.
- Voeg vervolgens een paar klontjes koude Solo toe en klop ze onder het mengsel. Kruid alles af met een snuif cayennepeper, zout en citroensap van één citroen.
- Voor de eieren: breng een liter water aan de kook. Doe er een flinke scheut natuurazijn bij. Zodra het water kookt, draai je het vuur wat zachter zodat het water even stilstaat. Roer met een lepel in het warme water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Breek het ei en laat het in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer de eieren gedurende 3 minuten. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met behulp van een schuimspaan.
- Voor de afwerking: doe een scheut Solo vloeibaar in een braadpan. Bak de hopscheuten heel kort (maximum één minuut) in de Solo vloeibaar. Kruid af met peper en zout. Doe een flinke scheut room in de pan en kook de room gedeeltelijk in. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de hopscheuten, de gepocheerde eieren en de mousseline over de borden en garneer met de kervel. Eet smakelijk!
