use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hummus met pittige lamsspiesjes en een korianderslaatje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hummus met pittige lamsspiesjes en een korianderslaatje

Hummus met pittige lamsspiesjes en een korianderslaatje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ijsbergsla
  • 1 blikje maïs
  • 1 bosje koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kg lamsbout
  • 1 el Marokkaanse kruiden (ras-el-hanout)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen. Snijd ze in blokjes. Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem in kleine blokjes. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Doe de maïs in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Doe alles samen in een kom en voeg er gehakte koriander aan toe. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout, wat olijfolie en balsamicoazijn. Dek af met vershoudfolie en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  3. Snijd de lamsbout in blokjes van 3 centimeter en doe ze in een kom. Kruid met de Marokkaanse kruiden en masseer ze in het vlees, zodat de smaak er optimaal indringt. Doe er twee eetlepels Solo vloeibaar bij zodat het vlees mooi kan marineren. Rijg het vlees op satéstokjes en zet de brochettes een half uurtje in de koelkast.
  4. Bereid intussen de hoummous. Doe hiervoor de uitgelekte kikkererwten samen met een geperst teentje knoflook, een eetlepel olijfolie en het sap van een limoen in de blender. Voeg er wat versgemalen peper en zout aan toe en mix tot je een mooie gladde massa hebt.
  5. Haal de lamsspiesjes uit de koelkast en rooster ze een tweetal minuutjes aan elke zijde op de grill of de barbecue.
Leg op elk bord een lamsspiesje, dresseer er een flinke schep van het frisse korianderslaatje bij. De hoummous kan je er eventueel in een apart schaaltje bij serveren.

HUMMUS MET PITTIGE LAMSSPIESJES EN EEN KORIANDERSLAATJE

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.