use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kaastaart met limoen en munt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kaastaart met limoen en munt

Kaastaart met limoen en munt

Gepost door Effi

Gepost door Effi

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    8

Ingrediënten
 

  • Voor het zanddeeg:
  • 200 g bloem
  • 200 g Maïzena
  • 180 g Solo
  • 1 eidooier
  • 130 g kristalsuiker
  • 2 el melk
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • Voor de vulling:
  • Effi vruchtenbereiding met framboos
  • 250 g plattekaas
  • 1 el bloem
  • 1 el suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit
  • limoen
  • verse muntblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het zanddeeg. Zeef hiervoor de bloem en de Maïzena op je werkblad en maak er een kuiltje in. Verdeel de Solo in kleine blokjes en doe hem in het kuiltje, samen met de suiker en de losgeklopte eidooier. Meng alles met de vingertoppen, voeg 2 eetlepels melk toe en kneed het deeg kort tot een homogeen geheel.
  3. Laat het deeg 2 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk een ronde bakvorm met wat Solo vloeibaar en leg het zanddeeg erin. Druk goed aan in de rand.
  5. Leg het zanddeeg in de taartvorm of vormpjes en druk goed aan tegen de rand. Bak de taartbodem ‘blind’ (zo blijft de bodem knapperig). Leg hiervoor een vel bakpapier op de deegbodem en vul die met bakbonen of droge linzen. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en smeer de bodem in met de Effi vruchtenbereiding met framboos.
  6. Roer de plattekaas los met de eidooiers en voeg de bloem en suiker toe. Doe er de limoenzeste en fijngesnipperde muntblaadjes bij. Klop het eiwit stijf en spatel het erdoor.
  7. Verdeel het mengsel over de taartbodem of kleine vormpjes.
  8. Bak de kaastaart af in de oven, de baktijd is sterk afhankelijk van de grootte van de bakvormen en kracht van de oven. Reken ongeveer 30 à 40 minuten. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.