Kerst Pavlova
Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.
Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 6 eiwitten
- 300 g suiker
- 1 tl azijn
- 1 tl maïzena
- mixer, bakpapier
- 0.5 l slagroom
- 50 g suiker
- 500 g seizoensfruit (bv. kiwi, vijgen, passievruchten, mango, verse ananas, physalis)
- blaadjes munt of citroenmelisse
- poedersuiker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 120º. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend 3/4 van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel tot slot voorzichtig de rest van de suiker door het mengsel.
- Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
Bereiding
- Klop de slagroom met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Garneer de pavlova met de klopte room en het fruit.
