Kip-, groente- en aardappelspiezen en pindasaus
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 400 g kipfilet
- 150 g kleine champignons
- milde kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- 3 el Solo Vloeibaar
- 450 g grof gesneden wokgroenten
- 800 g voorgekookte aardappelpartjes
- 1 beker kant-en-klare milde satesaus
- Extra nodig:
- satéstokjes
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.
- Snijd de kipfilet in dunne plakken. Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Meng in een kom de kipfilet met 0.5 theelepel peper, wat zout, 1 theelepel kerrie, 1 eetlepel ketjap en 1 eetlepel vloeibare margarine. Meng de groenten en de champignons met 0.5 theelepel peper, wat zout, 1 eetlepel Solo Vloeibaar. Meng de aardappelpartjes met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 eetlepel ketjap en 0.5 theelepel kerrie.
- Rijg de kipfiletplakjes, het groentemengsel en de aardappelpartjes per soort aan satéstokjes (leg de stokjes eerst in koud water zodat ze niet snel verbranden).
- Rooster de spiesjes bruin en gaar: de kipspiesjes en de aardappelspiesjes in ca. 15 minuten en de groentespiesjes in ca. 10 minuten
- Verwarm vlak voor het eten de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op elk bord een paar groente-, kip- en aardappelspiesjes. Geef de warme satésaus er apart bij.
