Kip met groenten
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 dl witte wijn
- zout
- 4 tomaten
- 4 kippenbouten
- peper
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 2 takjes rozemarijn
- Begin met het snijden van de ui.
- Snij de tomaten in grote stukken en de paprika in fijne reepjes.
- Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
- Bak de ui kort in een pan met de Solo en de rozemarijn.
- Voeg er de kippenbouten aan toe en bak ze aan alle zijden bruin.
- Kruiden met peper en zout.
- Voeg er de wijn aan toe en kook het geheel tot 1/3 in.
- Voeg er dan de tomaten en paprika aan toe.
- Zet het vuur wat zachter, zet een deksel op de pan en laat nog ongeveer 20 minuten doorsudderen terwijl je af en toe roert.
- Giet het braadvocht over de bouten en dien ze op.
