Kipburgers met appel, ui en spek en een salade van tomaatjes en spinazie
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 350 g kippengehakt
- bouillonpoeder
- 3 el pesto met zongedroogde tomaten
- 2 stevige grote appels
- 1 grote ui
- 250 g cherrytomaatjes
- 300 g spinazie
- 4 grote (volkoren) broodjes
- 4 dunne plakjes mager spek
- 2 el Solo Vloeibaar Light
- Verwarm de gril voor. Meng het kippengehakt met de helft van de pesto met zongedroogde tomaatjes en voeg zout toe. Maak 4 burgers. Zet de kipburgers tot gebruik in de koelkast.
- Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd elke appel in 4 partjes. Pel de ui. Snijd vier dunne ringen van de uien en hak de rest fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Was en droog de spinazie Voeg 4 eetlepels koud water toe aan de rest van de pesto met zongedroogde tomaatjes. Snijd de broodjes open.
- Bestrijk de burgers en het spek licht met Solo Vloeibaar en gril (of bak) 3 minuten. Draai ze om, bestrijk ze opnieuw licht met vloeibare margarine en gril (of bak) nog eens 3 minuten.
- Laat in de tussentijd een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de appelpartjes met de uien ernaast in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
- Toast de broodjes onder de gril of in een broodrooster. Doe de broodjes op 4 borden. Leg er een paar blaadjes spinazie op. Besprenkel met een beetje van de verdunde pesto met de zongedroogde tomaatjes en doe dan de burgers, bacon en gebakken ui erbovenop. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en de verdunde pesto. Serveer apart erbij.
