Koffiecake
Vrienden op de koffieklets? Trakteer ze op jouw zelfgebakken koffiecake. Deze quatrequart is heel eenvoudig en klaar in amper een uurtje. Oven aan en gáán!
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- Includes200 ml Solo Vloeibaar
- Includes200 g kristalsuiker
- Includes1 pakje bakpoeder
- Includes80 g oploskoffie
- Includes4 eieren
- Includes200 g bloem
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Doe de Solo, de suiker, het bakpoeder en de oploskoffie in een kom en meng met de mixer. Voeg nu een voor een de eieren toe en klop alles tot een luchtig, homogeen beslag.
- Zeef de bloem bovenop dit beslag en spatel hem er voorzichtig onder.
- Bestrijk een rechthoekige cakevorm met wat Solo vloeibaar en giet het beslag erin.
- Schuif de cake in de oven en bak hem gaar in ongeveer 45 minuten.
- Ontvorm de cake en laat hem afkoelen op een rooster.
