Krokante kalfshaasbiefstukjes
Met nieuwe krieltjes met lente-uitjesboter & jonge worteltjes en lente-uitjes met sinaasappel.
Met nieuwe krieltjes met lente-uitjesboter & jonge worteltjes en lente-uitjes met sinaasappel.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 kalfshaasbiefstukjes
- 1.5 el Bertolli Pesto Verde
- 1 ei
- 6 el bloem
- 150 g wit broodkruim * of Japans paneermeel (panko)
- 2 el fijngehakte peterselie
- 4 el Bertolli Vloeibaar
- nieuwe krielaardappeltjes met lente-uitjesboter**
- jonge worteltjes met lente-uitjes en sinaasappel***
Voorbereiding
- Bestrooi het vlees rondom met peper en bestrijk met wat pesto.
- Klop het ei los met 1 el water in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Meng in ander diep bord het broodkruim of paneermeel met de peterselie.
- Wentel de kalfsbiefstukjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens royaal door het kruim of paneermeel. Zorg dat de kalfsbiefstukjes rondom goed bedekt zijn. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Bereiding
- Verhit de vloeibare margarine in een ruime pan en bak hierin de kalfsbiefstukjes rondom bruin en krokant. Zet het vuur iets lager en bak ze nog 5 minuten. Geregeld keren.
- Verdeel de warme worteltjes over 4 grote diepe warme borden en verdeel de gepaneerde filets erover. Geef de krielaardappeltjes met lente-uitjesboter er apart bij.
- **Nieuwe krielaardappeltjes met lente-uitjesboter:
- Kook 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil, in ca. 15 minuten gaar. Snijd ondertussen 2 lente-uitjes fijn. Verhit 4 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken in een pan en bak hierin de lente-uitjes gedurende 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en meng met de krielaardappeltjes.
- ***Jonge worteltjes met lente-uitjes en sinaasappel:
- Kook 500 g geschraapte hele jonge worteltjes in ruim gezouten kokend water met wat citroensap gaar. Snijd ondertussen een bosje lente-uitjes in de lengte doormidden. Kook ze 1 minuut mee met de worteltjes. Rasp ondertussen de schil van ½ sinaasappel en pers deze uit. Meng de warme worteltjes en lente-uitjes met de sinaasappelrasp en sap en breng op smaak met enkele druppels Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken, peper en zout.
