use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kweepeer met zuurkool, rozijnen en filetkotelet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kweepeer en filetkotelet

Kweepeer met zuurkool, rozijnen en filetkotelet

Recept kweepeer koken met zuurkool en rozijnen. Recept filetkotelet bakken. Heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen.

Heerlijke kweepeer met zuurkool, rozijnen, gekookte aardappelen en gebakken filetkotelet. Heerlijke en verantwoord gerecht voor 2 personen door Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kleine ui
  • 1 grote kweepeer
  • 600 g vrij vastkokende aardappels
  • 2.5 el Becel Original (vloeibaar) (25 g)
  • 2 el rozijnen
  • 250 g kruidenzuurkool
  • 1.5 tl ras el hanout
  • 300 g ribkarbonade (2 stuks)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui. Schil de kweepeer, verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in partjes. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een passende pan.
  2. Verhit een halve eetlepel van de Becel Original in een pan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de kweepeer toe en bak 2 minuten mee. Schep voorzichtig de zuurkool, de rozijnen, de rash el hanout en peper naar smaak erdoor en voeg 1 dl heet water toe. Breng alles aan de kook en stoof de zuurkool op een laag vuur 25 minuten.
  3. Breng de aardappelen aan de kook. Kook ze in ca. 20 minuten helemaal gaar.
  4. Bestrooi de filetkotelets met peper naar smaak. Verhit de rest van de Becel vloeibaar in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kotelets aan beide kanten bruin en in ca. 8 minuten gaar. Neem de kotelets uit de pan en blus het bakvet af met 75 ml heet water. Roer de aanbaksels los.
  5. Giet de aardappelen af. Verdeel de aardappelen en de zuurkool over de borden en leg de kotelets erbij. Lepel de jus over het vlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.