use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Langzaam gegaarde eendenbout met geroosterde groenten en ovenaardappeltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Langzaam gegaarde eendenbout

Langzaam gegaarde eendenbout met geroosterde groenten en ovenaardappeltjes

Langzaam gegaarde eendenbout maak je eenvoudig zelf met dit eendenbout recept. Door de eendenbout in de oven op lage temperatuur te garen blijft de eend mooi mals en sappig. Met een geroosterde groenten recept en dit krieltjes recept maak je het diner compleet.

Langzaam gegaarde eendenbout maak je eenvoudig zelf met dit eendenbout recept. Door de eendenbout in de oven op lage temperatuur te garen blijft de eend mooi mals en sappig. Samen met de geroosterde oerwortelen zet je een feestelijk kerstmaaltijd op tafel. Met het eenvoudige krieltjes recept maak je het diner compleet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    3 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 eendenbouten
  • grof zeezout
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el Solo Bakken & Braden
  • 1 kg krieltjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 oer wortelen (gele, paarse en oranje)
  • 2 pink lady appels
  • 1.5 el honing
  • 200 ml bruine fond
  • 2 el rode wijn
  • 2 tl veenbessenconfiture

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf de eendenbouten in met peper, zeezout en de tijm. Leg ze in een ovenschaal met enkele klontjes Solo Bakken & Braden. Laat ze traag garen in de oven gedurende zo’n 2,5 uur, bedruip ze regelmatig met het vet dat vrijkomt. Dit kan je makkelijk een dag van te voren doen. Warm de eend de dag van het feest even op in de oven of bak ze aan in de pan.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak intussen de krieltjes schoon. Leg ze op een ovenschaal met de 2 el Solo Bakken & Braden en kruid met peper en zout, schik er de takjes rozemarijn bij. Zet de aardappelen zo’n 40 minuten in de oven.
  3. Was de oerwortelen en de appels, snijd de wortelen in schuine reepjes en de appels in partjes. Leg ze in een ovenschaal. Leg er wat klontjes Solo Bakken & Braden op, bestrooi ze met peper en zout en druppel er wat honing over, meng alles goed door. Zet ze samen de krieltjes in de oven voor zo’n 40 minuten.
  4. Doe de fond in een sauspan, voeg de veenbessenconfituur en de rode wijn toe. Laat de saus zo’n 2/3de inkoken tot ze mooi gebonden is. Serveer de eendenbouten met de geroosterde groenten, de aardappeltjes en de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.