Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Porties

- 1 Mechelse koekoek
- 250 g witte rijst
- Solo
- 500 g aardbeien
- 2 handvol jeneverbessen
- 1 handvol kersen
- 2 perziken
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels suiker
- 2 speculaaskoekjes
- 3 eetlepels amandelen
- 1 handvol pijnboompitten
- 100 g spekreepjes
- 2 handvol frambozen
- 2 handvol citroenmelisse
- blaadjes munt en basilicum
- Hak een Mechelse koekoek in stukken en braad de kip in een diepe pan, kook ondertussen de rijst.
- Giet de rijst af en laat afkoelen.
- Was de aardbeien en de jeneverbessen, ontpit de kersen en snij de perziken in schijfjes.
- Voeg alles samen, overgiet met het sap van de sinaasappel en bestrooi met de suiker.
- Laat dit eventjes opstoven.
- Het fruit mag niet stuk koken.
- Verbrokkel de speculaas.
- Gril de pijnboompitten en de amandelen tot ze lichtbruin zijn en bak de spekreepjes.
- Meng deze vervolgens onder de afgekoelde rijst.
- Schep ook de vruchtenmengeling op de rijst en voeg er nog twee handenvol frambozen aan toe.
- Werk af met de citroenmelisse, enkele blaadjes munt en basilicum en meng ten slotte de speculaasbrokken eronder.
- Haal de kip van het vuur en serveer met de kleurrijke rijstschotel.
