use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mechelse koekoek met rijst en rode vruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Porties
     
    4
recipe image Mechelse koekoek  met rijst en rode vruchten
  • 1 Mechelse koekoek
  • 250 g witte rijst
  • Solo
  • 500 g aardbeien
  • 2 handvol jeneverbessen
  • 1 handvol kersen
  • 2 perziken
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 speculaaskoekjes
  • 3 eetlepels amandelen
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 100 g spekreepjes
  • 2 handvol frambozen
  • 2 handvol citroenmelisse
  • blaadjes munt en basilicum
  1. Hak een Mechelse koekoek in stukken en braad de kip in een diepe pan, kook ondertussen de rijst.
  2. Giet de rijst af en laat afkoelen.
  3. Was de aardbeien en de jeneverbessen, ontpit de kersen en snij de perziken in schijfjes.
  4. Voeg alles samen, overgiet met het sap van de sinaasappel en bestrooi met de suiker.
  5. Laat dit eventjes opstoven.
  6. Het fruit mag niet stuk koken.
  7. Verbrokkel de speculaas.
  8. Gril de pijnboompitten en de amandelen tot ze lichtbruin zijn en bak de spekreepjes.
  9. Meng deze vervolgens onder de afgekoelde rijst.
  10. Schep ook de vruchtenmengeling op de rijst en voeg er nog twee handenvol frambozen aan toe.
  11. Werk af met de citroenmelisse, enkele blaadjes munt en basilicum en meng ten slotte de speculaasbrokken eronder.
  12. Haal de kip van het vuur en serveer met de kleurrijke rijstschotel.

Wat voor score geef jij dit recept?