use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mini-cheesecakejes met pompoen

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Porties
     
    6
recipe image Mini-cheesecakejes met pompoen
  • 6 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 gr/400 ml)
  • 1 el Solo
  • 20 g donkere, fijngehakte chocolade
  • 60 g gemberkoekjes
  • 125 g roomkaas
  • 75 g fijn gekookte pompoen (zorg er voor dat het teveel aan water er uit geknepen is)
  • 50 g bruine suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 0.5 el gemalen kaneel
  • 0.25 el gemalen nootmuskaat
  • 50 ml toffeesaus
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de Solo op een zacht vuur in een kleine steelpan. Zet het vuur uit en roer de chocolade door de Solo totdat de chocolade gesmolten is.
  3. Gebruik de keukenrobot om de gemberkoekjes tot kruimels te malen. Doe de gemberkruimels in een halfgrote kom en voeg er de gesmolten Solo en chocolade aan toe.
  4. Neem een bakvorm voor 6 muffins, leg er papieren muffinvormpjes in en verdeel het beslag over de zes vormpjes. Druk het beslag aan met een theelepel.
  5. Zet gedurende 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  6. Meng de roomkaas, fijn gekookte pompoen, suiker, vanille, eieren en kruiden. Vul de muffinvormpjes verder op met het beslag.
  7. Zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
  8. Verwijder de papieren vormpjes en dien op met een schepje Carte d'Or Vanilleroomijs en werk af met toffeesaus.

Wat voor score geef jij dit recept?