Minipizza's met rundercarpaccio en rucola
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 rollen pizzadeeg
- 1 ui
- Solo
- 2 goed rijpe tomaten
- koriander
- 200 g rundercarpaccio
- 12 cl Bertolli extra vergine
- 120 g rucola
- zout en peper
- Snij met behulp van een glas 16 minipizza's uit de vellen deeg.
- Hak de ui fijn en fruit hem in wat Solo.
- Schil de tomaten en ontpit ze. Snij ze in kleine blokjes, voeg die bij de ui en laat alles goed sudderen tot je een puree krijgt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en schik daarop de kleine pizza's.
- Doe op elke pizza wat tomatenpuree, bestrooi met koriander en laat zo'n 6 à 7 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).
- Haal de pizza's uit de oven en leg op elke pizza een klein stukje carpaccio, een beetje olijfolie en één of twee blaadjes rucola.
- Kruid met zout en peper en dien onmiddellijk op.
