Minitortilla met aardappelen, chorizo, paprika en verse kruiden
Deze smakelijke minitortilla's met aardappelen en chorizo worden dé sterren van je aperitief! Heel eenvoudig om zelf te maken en klaar in een wip. Eviva las tapas!
Deze smakelijke minitortilla's met aardappelen en chorizo worden dé sterren van je aperitief! Heel eenvoudig om zelf te maken en klaar in een wip. Eviva las tapas!
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 8 eieren
- 200 g vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 2 uien
- 100 g chorizo (eventueel gewoon spek)*
- 10 gedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 2 paprika’s (een rode en een gele)
- enkele blaadjes verse basilicum
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 0.5 bosje verse peterselie
- een snuifje paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 200° C (T° 6-7).
- Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes van +/- 1 cm. Kook ze gaar in lichtgezouten water en giet ze af.
- Pel de tomaten en schil de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de uien en snipper ze grof. Bak de chorizo (of het spek) met de peterselie in een droge pan. Bestrijk een diepe ovenschotel met wat Solo en doe er de gekookte aardappelblokjes, de gebakken chorizo en de peterselie Solo in.*
- Laat in de nog warme pan wat Solo smelten en bak er de groenten gedurende 5 minuten in. Plaats de gebakken groenten bovenop de aardappelblokjes en de chorizo in de ovenschotel. Meng de eieren met de melk en resterende kruiden. Giet dit eiermengsel over de ovenschotel en roer voorzichtig om.
- Laat ongeveer een half uur bakken in de oven. Controleer of het gerecht klaar is door een inkeping te maken in het midden van de tortilla en te kijken of het nog vloeibaar is. Laat afkoelen voordat je serveert.
