Mosselen à la marseillaise
Mosselen à la marseillaise is een heerlijke manier om mosselen te bereiden, met lekker verse tomaten. Op en top Frans!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg mosselen
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 ui
- 2 dl droge witte wijn
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 stevige tomaten
- 0.5 bosje peterselie
- 2 teentjes look
- 1 handvol paneermeel
- zout en peper van de molen
- Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
- Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
- Bewaar het kookvocht.
- Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
- Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
- Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
- Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken.
- Proef en breng verder op smaak.
- Giet deze saus met een lepel over de mosselen.
- Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes.
- Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.
- Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie.
- Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.
