use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mosselen in witte wijn met friet

Mosselen in witte wijn en friet, deze echte Belgische klassieker maak je met dit recept helemaal zelf. De mosselen worden met speciale mosselkruiden, ui en selder gegaard in witte wijn. Met een bordje friet maak je dit klassieke maar superlekkere gerecht helemaal af!

Een echte klassieker: mosselen met witte wijn. Serveer ze met zelf gesneden frietjes om extra veel indruk te maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Porties
     
    4
recipe image Mosselen in witte wijn met friet
  • 2 kg mosselen schoongemaakt
  • 3 stengels groene selder met blad
  • 1 ui
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 150 ml witte wijn
  • 1 zakje mosselkruiden
  1. Spoel de mosselen een minuutje onder koud stromend water.
  2. Snijd de bladeren van de selderstengels, snijd ze fijn en houd ze apart. Snijd de stengels in kleine stukjes. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een grote hoge pan en fruit hierin de selderstukjes en de uiringen een drietal minuten aan.
  4. Voeg vervolgens de gewassen mosselen, de fijngesneden selderblaadjes, de witte wijn en de mosselkruiden aan de kookpot toe.
  5. Breng alles aan de kook, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in 5 à 7 minuten opengaan. Schud de pan regelmatig om tot alle mosselen geopend zijn.
  6. Serveer de mosselen met de groenten in diepe borden en een extra bordje verse frietjes erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?