Mosselen in witte wijn met friet
Mosselen in witte wijn en friet, deze echte Belgische klassieker maak je met dit recept helemaal zelf. De mosselen worden met speciale mosselkruiden, ui en selder gegaard in witte wijn. Met een bordje friet maak je dit klassieke maar superlekkere gerecht helemaal af!
Een echte klassieker: mosselen met witte wijn. Serveer ze met zelf gesneden frietjes om extra veel indruk te maken.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 2 kg mosselen schoongemaakt
- 3 stengels groene selder met blad
- 1 ui
- 2 el Solo Vloeibaar
- 150 ml witte wijn
- 1 zakje mosselkruiden
- Spoel de mosselen een minuutje onder koud stromend water.
- Snijd de bladeren van de selderstengels, snijd ze fijn en houd ze apart. Snijd de stengels in kleine stukjes. Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een grote hoge pan en fruit hierin de selderstukjes en de uiringen een drietal minuten aan.
- Voeg vervolgens de gewassen mosselen, de fijngesneden selderblaadjes, de witte wijn en de mosselkruiden aan de kookpot toe.
- Breng alles aan de kook, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in 5 à 7 minuten opengaan. Schud de pan regelmatig om tot alle mosselen geopend zijn.
- Serveer de mosselen met de groenten in diepe borden en een extra bordje verse frietjes erbij.
